ARTE DESIGNO en ARTE MEMORIA

Over ARTE MEMORIA – moderne gedenkafdeling van ARTE DESIGNO

‘ARTE MEMORIA – Urnen en gedenkobjecten’ is de kunstzinnige gedenkafdeling van ARTE DESIGNO.

Al ruim 6 jaren van de 12,5 jaren dat onze galeriewinkel ARTE DESIGNO sinds 2009 gevestigd is in het oude postkantoor te Heythuysen, is ARTE MEMORIA met zijn uitgebreide moderne urnen-collectie vernieuwend, uniek en bijzonder te noemen in zijn soort.

Grote, kleine en mini urnen van glas en brons staan op de schappen te pronken als ‘gewone kunstobjecten’. Dit alles in bijzonder design met veelal onopvallende reservoirs voor as of andere herinnering.

Op deze pagina bieden wij u een impressie van de verschillende ruimtes …

Aparte afdeling
met urnen en gedenkobjecten

De afdeling is merendeels gesitueerd in een apart gedeelte van de winkel, de tuinkamer, waardoor u in alle rust de gedenkobjecten en urnen kan bekijken.

Wij staan u graag terzijde en nemen alle tijd om u van goed advies te voorzien betreffende de vele mogelijkheden.

U kunt indien u wenst op afspraak komen of binnen de ‘normale’ openingstijden van onze galerie- en gedenkwinkel ARTE DESIGNO & ARTE MEMORIA geheel vrijblijvend binnenlopen.

Vooralsnog bestaat onze gedenkcollectie uit fraaie ‘gewone’ holle kunstobjecten, allen met reservoir, veelal in de voet van het object, waardoor deze als urnen en/of gedenkobjecten kunnen fungeren.

De grotere urnen uit glas zijn bijzonder en kunstzinnig, een kleurrijke en veelzijdige collectie, allen voorzien van signatuur van de kunstenares en veelal op bronzen of inox voet.

En dan zijn er nog unieke asdoosjes met vogels, vlinders en harten die ook geschikt zijn als duo-urnen.

 

moderne glazen urnen

 

urnen glas kleurrijk

urnen glas

 

urnen brons en glas

Kleine urnen
en veelzijdige gedenkobjecten …

Kleine gedenkobjecten en urnen zijn talrijk aanwezig in de collectie van glas, maar ook in de legering brons/tin. De collectie is veelal gericht op volwassenen, maar er is ook een kleine collectie urnen voor kinderen alsook voor huisdieren.

Wandobjecten, verwant met het thema, zoals bomen, sieren de wanden van de sfeervolle tuinkamer, waar u met meerdere samen kunt komen, om een goede keuze te bepalen.

De wandobjecten kunnen eventueel door ons worden voorzien van een kleine asbestemming aan de achterzijde, een soort van mini urn voor symbolische asbewaring, waardoor een prachtig persoonlijk gedenkobject ‘geboren’ is.

Alle wandsculpturen van een galerie uit de United States zijn gemaakt in hoogwaardige materialen en allen voorzien van signatuur en certificaat.

 

Mini urnen …
grote keuze in kleine objecten

Ook mini-urnen beslaan een groot deel van onze gedenkcollectie. U kunt uw keuze bepalen uit een bestaand aanbod, maar ook naar wens eigen samenstellingen maken ter plekke, die wij voor u in orde maken.

Wel dient u dan rekening te houden met een korte verwerktijd van 30 – 60 minuten i.v.m. verlijming en uitharding hiervan. Het is natuurlijk belangrijk dat het geheel netjes en goed verlijmd is en ook op die wijze veilig vervoerd kan worden naar huis.

Indien u wenst, kunnen wij de invulling voor de urnen evenzo verzorgen voor u. Wij komen u graag kosteloos tegemoet, als gratis service bij aanschaf van een of meerdere (kleinere) gedenkobjecten.

Voor een mini urn met gratis asverwerking kunt u dus ook tijdens de ‘gewone’ openingstijden komen.

In de meeste gevallen kan dit tussendoor voor u in orde gemaakt worden, terwijl u bijv. even een kopje koffie of thee nuttigt of door het mooie dorpje Heythuysen wandelt ofwel in de prachtige bosrijke omgeving van Leudal.

In onze urn-beeldjes van glas en brons is een grote keuze. Verder bevat onze collectie mooie glazen relatiesculpturen, abstracte glassculpturen en levensbomen, die we kunnen voorzien van een kleine asbestemming.

Al met al kunnen we dus wel stellen dat we een erg breed aanbod aan bijzondere en unieke mini urnen bieden, die u nergens anders tegenkomt.

 

kunst galerie glas gedenkwinkel

 

galerie glas kunst gedenkwinkel

 

kunst galerie gedenkwinkel

glazen urnen

 

moderne glazen urnen

 

Grotere urnen,
een grote unieke collectie …

Inmiddels hebben wij een grote, unieke collectie op voorraad in grotere urnen voor volwassenen. Kleurrijk en stijlvol in uw interieur, geheel integrerend en passend bij uw dierbare overledene, zodat het ‘goed’ voelt voor beiden en ‘een plekje kan krijgen’ voor u als nabestaande.

De collectie van deze gedenkobjecten in glas is veelzijdig met mooie objecten voor dames en heren in diverse groottes en kleurgebruik, op bronzen of inox voet.

Wilt u de invulling graag meteen door ons laten verzorgen bij aanschaf, wij komen u graag kosteloos tegemoet. Aangezien wij graag de tijd voor u nemen, is het raadzaam hiervoor op afspraak te komen.

Onder de ‘normale’ openingstijden kan natuurlijk ook, mits wij hiervoor de gelegenheid hebben op dat moment. Indien u wenst, kunt u hierbij aanwezig zijn.

 

Glazen gedenkobjecten
met/zonder mini urn

Het aanbod in onze galeriewinkel omvat al diverse jaren prachtige gedenkobjecten van glas voor diverse gelegenheden, waarvan de symboliek alles zeggend is.

Glassculpturen in hartvorm, ringvormen en relatiesculpturen in glas hebben betrekking op belangrijke aspecten in het leven zoals verbondenheid, liefde, vriendschap enz. tussen 2 of meerdere personen.

De glasobjecten kunnen als gedenkobject zonder of met (holle) sokkel worden aangekocht, waardoor ze tevens als prachtig gedenkteken kunnen fungeren met mini reservoir, naar eigen idee in te vullen.

Bovendien komen de meeste glassculpturen op sokkel nog mooier tot hun recht.

 

glazen mini urnen

 

glasobjecten druppels harten.JPG urnen-van-glas.JPG urnen-glas-kleur.JPG lake-76899_960_720.jpg kleine-urnen-glas.JPG glazen-urnen-modern.JPG glasobjecten-kunst-galerie-arte-designo.JPG