Global Award Arte Designo Memoria

 

ARTE DESIGNO MEMORIA Kunstgalerie van het jaar 2023

 

ARTE DESIGNO en ARTE MEMORIA

 

urnen winkel arte memoria

Over ons ‘ARTE MEMORIA’                   Urnen en gedenkobjecten

Over ons, ‘ARTE MEMORIA’ Urnen en gedenkobjecten kunnen we in eerste instantie mededelen dat dit de moderne ‘kunstzinnige gedenkafdeling’ van onze kunstgalerie ARTE DESIGNO is.

Met kunstzinnige gedenkafdeling bedoelen we in ons geval ‘kunstobjecten met reservoirs’ voor volwassenen, kinderen en huisdieren, geen echte urnen.

Al 8 jaren van de 14 jaren dat onze galeriewinkel ARTE DESIGNO sinds 2009 gevestigd is in het oude postkantoor te Heythuysen, is ARTE MEMORIA met zijn uitgebreide moderne ‘urnen’ collectie vernieuwend, uniek en bijzonder te noemen in zijn soort.

Gewone kunstobjecten kunnen met een kleine aanpassing dus ook fungeren voor grote, kleine en mini urnen van glas en brons.

Dit alles in bijzonder design met veelal onopvallende reservoirs voor as of andere tastbare herinnering, die veelal onderin sokkels gevestigd zijn.

Voor diegene die een dierbare hebben verloren en willen eren met een bijzonder gedenkobject voor in huis of tuin, zonder dat men een urn ziet staan maar gewoon een prachtig kunstwerk(je) van glas of staal wordt ARTE MEMORIA van harte aanbevolen door eenieder die de gedenkwinkel een bezoek bracht.

U koopt hier een ‘urn’ als gedenkwaardig kunstobject ofwel een kunstzinnig gedenkobject in een stijlvolle vormgeving en kleurgebruik wat in harmonie is met uw persoonlijke wensen. Het is tenslotte belangrijk dat het goed voelt zodat het ondersteuning biedt.

Op deze pagina bieden wij u een impressie van onze galerie- en gedenkwinkel met de verschillende ruimtes.

In elke ruimte staan weer andere handgemaakte kunstwerken van glas of metaal, die ook geschikt zijn voor as bewaring, gedichtje, sieraad, haarlokje of andere tastbare herinnering.

ARTE DESIGNO is als kunstgalerie met gedenkwinkel ARTE MEMORIA uniek in Nederland en is bekroond als ‘Modern Contemporary Art Gallery of the Year 2023 – Netherlands’ met een eervolle Benelux Award.

Over onze unieke werkwijze met moderne urnen en gedenkobjecten

Onze werkwijze is bijzonder en uniek, anders dan u elders zult tegenkomen. We werken dus op de eerste plaats met moderne urnen ofwel kunstzinnige gedenkobjecten, geen traditiegetrouwe urnen.

Het zijn prachtige moderne kunstwerken, van groot tot klein, waar u op symbolische wijze as in kunt bewaren.

Wij staan u graag terzijde en nemen alle tijd om u van goed advies te voorzien betreffende de vele mogelijkheden van onze urnen of beter gezegd gedenkkunstcollectie.

U kunt indien u wenst op afspraak komen of binnen de ‘normale’ openingstijden van onze galerie- en gedenkwinkel ARTE DESIGNO & ARTE MEMORIA geheel vrijblijvend binnenlopen.

Indien u op afspraak komt, kunnen wij zeker alle tijd voor u nemen alsmede de as GRATIS in de urn verwerken die u koopt, waardoor u de urn direct mee kunt nemen naar huis.

Indien u de as van de dierbare overledene al opgehaald heeft, brengt u deze dan mee.

Mocht u een gedenkobject zien wat u dusdanig aanspreekt dat u het koopt, dan kunt u meteen gebruik maken van deze fijne service.

Koopt u een grote urn voor alle asbewaring, maakt u dan zeker een afspraak als u de urn meteen wilt mee nemen naar huis.

Hiervoor moeten we wat meer tijd reserveren dan voor het vullen van een kleiner gedenkobject.

Het grootste gedeelte van onze collectie bestaat echter uit glasobjecten die op plateau als zog. mini urnen kunnen fungeren, zoals op de foto’s hiernaast te zien is.

Hierbij heeft u de keuze uit een zwart marmeren sokkel of een ledverlichtingsplateau met klein as reservoir onderin.

 

Onze glazen gedenkobjecten naar
keuze met of zonder mini urn

Het aanbod in onze galeriewinkel omvat al diverse jaren prachtige gedenkobjecten van glas voor diverse gelegenheden, waarvan de symboliek alles zeggend is.

Glassculpturen in hartvorm, ringvormen en relatiesculpturen in glas hebben betrekking op belangrijke aspecten in het leven zoals verbondenheid, liefde, vriendschap enz. tussen 2 of meerdere personen.

De glasobjecten kunnen als gedenkobject zonder of met (holle) sokkel worden aangekocht, waardoor ze tevens als prachtig gedenkteken kunnen fungeren met mini reservoir, naar eigen idee in te vullen.

Bovendien komen de meeste glassculpturen op sokkel nog mooier tot hun recht.

 

 

Arte Memoria glas herinneringen

 

moderne mini urnen Arte Memoria

 

mini urnen glas modern

 

 

 

glazen urnen druppels verbondenheid

 

 

urnenwinkel gedenkwinkel Arte Memoria

 

urnen staal bloemen

 

stalen urnen Arte Memoria

Grote en kleine urnen in Corte staal en roestvrijstaal met poedercoating

Grote en kleine urnen in Corte staal of hoogwaardige poedercoating in prachtige kleuren, die ook buiten kunnen worden geplaatst, behoren evenzo tot onze kunstzinnige gedenkcollectie.

Hierbij heeft u keuze uit meerdere bloemvormen zoals de tulp, de roos en de margriet. De urnen zijn prachtig gestileerd in een tijdloze en stijlvolle vormgeving.

Deze komen mooi tot hun recht op een bijpassende stalen sokkel die evenzo verkrijgbaar is in dezelfde kleurstellingen ofwel juist in contrasterende kleurstelling hetgeen ook prachtig is in het interieur.

De urnen kunnen aan onderzijde worden gevuld en vastgeschroefd worden op de sokkel. De vulopening kan worden gedicht met een rvs plaatje, waarin het schroefsysteem is verwerkt.

Indien u de urn buiten in de tuin of op het dakterras plaatst is het van belang dat u de urn ook vastzet.

De sokkels zijn in 2 hoogtematen leverbaar.

Bovendien heeft u ook nog de keuze uit een sokkel met ingebouwde etage en luikje voor bijzetting van een eventueel tweede urn. Denkt u hierbij aan een mooie gedenkplek voor beide ouders.

Onze werkwijze is dat u ook deze urnen bij aankoop hier GRATIS kunt laten vullen en direct mee kunt nemen naar huis.

U wordt wel verzocht hiervoor op afspraak te komen.

Vanuit deze pagina gaat u naar de kleine stalen urnen op onze website en hier naar de grotere uitvoeringen.

Over onze mini druppel urnen
en grote keuze kleine objecten

Mini urnen met kleine druppels beslaan een groot deel van onze gedenkcollectie.

U kunt uw keuze bepalen uit een bestaand aanbod, maar ook naar wens eigen samenstellingen maken ter plekke, die wij voor u in orde maken.

Hierbij heeft u de keuze uit een marmeren sokkel ofwel een ledverlichtingsplateau met klein reservoir.

Kiest u voor de marmeren sokkel, gelieve dan rekening te houden met een korte verwerktijd van 30 – 60 minuten i.v.m. verlijming en uitharding hiervan.

Het is natuurlijk belangrijk dat het geheel netjes en goed verlijmd is en ook op die wijze veilig vervoerd kan worden naar huis.

Kiest u voor een ledverlichtingsplateau dan hoeft dit niet. De druppel komt los op het plateau te staan. Hierbij heeft u keuze uit de kleuren wit of zwart.

Indien u wenst, kunnen wij de invulling voor de mini urnen evenzo verzorgen voor u.

Wij komen u graag kosteloos tegemoet, als GRATIS service bij aanschaf van een of meerdere (kleinere) gedenkobjecten.

Voor een mini urn met gratis as verwerking kunt u dus ook tijdens de ‘gewone’ openingstijden komen.

In de meeste gevallen kan dit tussendoor voor u in orde gemaakt worden, terwijl u bijv. even een kopje koffie of thee nuttigt of door het mooie dorpje Heythuysen wandelt ofwel in de prachtige bosrijke omgeving van Leudal.

Al met al kunnen we dus wel stellen dat we een erg breed aanbod aan bijzondere en unieke mini urnen bieden, die u nergens anders tegenkomt.

Klikt u hier om de gevarieerde collectie te bekijken.

En dan zijn er nog unieke lieflijke glazen asdoosjes met vogels, vlinders en harten die ook geschikt zijn als duo-urnen.

Verder bieden we ook prachtige metalen vogels voor tegen de wand, die ook voorzien kunnen worden van mini urnen en hierdoor bijzondere gedenkobjecten worden voor u zelf en de overledene, omdat het as reservoir uit het zicht kan worden geplaatst. Klikt u hier om naar desbetreffende pagina te gaan.

 

 

mini urnen druppels Arte Memoria

 

glazen druppel urnen

 

moderne gedenkwinkel Arte Memoria

 

urn beelden verbondenheid Arte Memoria

 

 

as herinneringen vogels Arte Memoria

 

gedenkbomen glas vogels uniek

 

glazen urnen Arte Memoria

Bijzondere vogel urnen in glas,       onze unieke collectie …

Wij bieden ook unieke glasobjecten met diverse soorten vogels in vlucht die met mini as reservoir vastzitten aan de achterwand met gegraveerde levensboom ofwel gedenkboom.

Bijna iedereen heeft binding met vogels of zelfs een speciale vogelsoort, waardoor we meerdere uitvoeringen hebben laten maken door onze glaskunstenares.

Ook hebben we kleurrijke grotere vogels alsmede levensbomen die we kunnen voorzien van een kleine asbestemming aan achterzijde, waardoor het ook bijzondere unieke gedenkobjecten worden.

 

Grote moderne glazen urnen           in abstracte vormgeving

Onze unieke collectie biedt ook grotere glazen urnen voor grotendeelse of alle asbewaring van een volwassen persoon.

De urnen of liever gezegd kunstzinnige gedenkobjecten zijn over het algemeen kleurrijk en stijlvol in uw interieur.

Geheel integrerend en passend bij de dierbare overledene, zodat het ‘goed’ voelt voor beiden en ‘een plekje kan krijgen’ voor u als nabestaande.

De collectie van deze gedenkobjecten in glas is veelzijdig met mooie glazen kunstobjecten voor dames en heren in diverse groottes en kleurgebruik.

Wilt u de invulling graag meteen door ons laten verzorgen bij aanschaf, wij komen u graag kosteloos tegemoet.

Aangezien wij graag de tijd voor u nemen, is het raadzaam hiervoor op afspraak te komen.

Onder de ‘normale’ openingstijden kan natuurlijk ook, mits wij hiervoor de gelegenheid hebben op dat moment. Indien u wenst, kunt u hierbij aanwezig zijn.

Urn beelden in brons en glas
en gedenkobjecten voor wand

Urn beelden zijn talrijk aanwezig in de collectie van glas, maar ook in de legering brons/tin.

De collectie is veelal gericht op volwassenen.

De verbronsde urn beelden waaruit ‘Verbondenheid’, ‘Liefde’ en ‘Saamhorigheid’ spreekt zijn evenzo erg geliefd.

Deze vallen onder de mini urnen en zijn geschikt voor kleine symbolische as bewaring.

U heeft ruime keuze uit onze verbronsde urn beeldjes alsmede beelden van glas.

De collectie bevat mooie glazen relatiesculpturen, abstracte glassculpturen en levensbomen, die we kunnen voorzien van een kleine asbestemming.

Verder zijn er nog bijzondere en unieke kunstzinnige glassculpturen in abstracte vormgeving met klein as reservoir onderin de sokkel of as parel.

De gedenkobjecten staan  symbolisch voor ‘Verbondenheid’, ‘Geborgenheid’ en ‘Vrijheid’, thema’s die menigeen zal aanspreken.

Wandobjecten, verwant met het thema, zoals vogels, bomen en sterren, sieren de wanden van de sfeervolle tuinkamer, waar u met meerdere samen kunt komen, om een goede keuze te bepalen.

De wandobjecten kunnen eventueel door ons worden voorzien van een kleine asbestemming aan de achterzijde.

Hierdoor ontstaat een soort van mini urn voor symbolische asbewaring, waardoor een prachtig persoonlijk gedenkobject ‘geboren’ is voor aan de wand.

Klikt u hier en hier om deze bijzondere collecties gedenktekens te bekijken.

Alle wandsculpturen van een galerie uit de United States zijn gemaakt in hoogwaardige materialen en voorzien van signatuur en certificaat.

‘Een geheel andere wijze van modern gedenken, … dàt is de gedenkwijze van Arte Memoria!’

 

 

gedenkobjecten wand modern Arte Memoria

 

urn beeldjes brons glas

 

urnen gedenkbeeldjes brons Arte Memoria

 

exclusieve urnen glas Arte Memoria