Gedenktekens met vogels

Klik op foto voor informatie

Gedenktekens met vogels van metaal

Deze gedenktekens met vogels van metaal kunnen deels binnen, maar ook deels buiten worden geplaatst, mits op een beschutte plek.

Stuk voor stuk zijn deze kunstwerken bijzondere gedenkobjecten. De symboliek in combinatie met de prachtige vormgeving in hoogwaardig metaal alsmede de mogelijkheid om een kleine of zelfs grote hoeveelheid as te kunnen plaatsen in of achter de gedenktekens met abstracte vogels zorgt voor tijdloze en prachtige eerbewijzen aan dierbaren.

Bijzondere gedenkobjecten met symboliek ‘Samenkomst en afscheid’

De bijzondere gedenkobjecten staan symbolisch voor ‘Samenkomst, voor een afscheid naar de nieuwe bestemming’.

De scholende vogels, vliegend in grotere zwermen of scholend met meerdere zittend op een tak bij elkaar, kunnen worden geïnterpreteerd voor de samenkomst van geliefden, vrienden en bekenden van de dierbare overledene.

Mensen die afscheid komen nemen alvorens hun geliefde zijn of haar weg gaat vervolgen naar de nieuwe bestemming, terug naar De Bron.

Ambachtelijk vervaardigde gedenktekens met vogels

Alle gedenkobjecten met vogels zijn geheel ambachtelijk, met de hand vervaardigd.

In enkele gevallen is het mogelijk om een vogel voorzichtig los te koppelen van het geheel en deze wat hoger te hangen. Symbolisch te vertalen als ‘de reis terug naar De Bron’, die eenieder weer alleen moet gaan vervolgen.

Gedenken met vogels

Gedenken in het bijzonder met vogels heeft voorkeur voor velen. Een vogel is vaak aanwezig tijdens de overgangsfase van het overlijdensproces. Velen zijn bovendien echte vogelliefhebbers gedurende het aardse leven. Velen hebben zelfs vogels gehouden als hobby.

Alle kunstzinnige gedenkobjecten voor aan de wand kunnen aan de achterzijde worden voorzien van een klein as buisje, voor symbolische asbewaring.

In de holle sokkels van de staande gedenktekens, met vogels die samenkomen, kan eventueel ook een grote hoeveelheid as worden bewaard.

Verzending per post van de gedenkobjecten is niet mogelijk

Helaas is het niet mogelijk om deze kunstwerken per post te verzenden. U gelieve hiervoor naar Heythuysen te komen. De gedenkobjecten zijn voorradig, mits anders vermeld.

Bent u wegens uitzonderlijke omstandigheden niet in staat om persoonlijk te komen, proberen wij altijd in overleg naar een oplossing te zoeken om u te kunnen helpen.

Andere gedenktekens met vogels

Voor andere kunstwerken met vogels in glas kunt u hier klikken.