Bijzondere urnen van glas

Klik op foto voor informatie

Bijzondere glazen urnen met symboliek ‘Vrijheid, Geborgenheid en Verbondenheid’

Deze bijzondere urnen van glas zijn speciale en unieke handgemaakte mini urnen van een van onze glaskunstenaars uit Polen.

Qua symboliek staan de gedenk-urnen voor ‘Vrijheid, Geborgenheid en Verbondenheid’ , elk op geheel eigen wijze sprekend door de doordachte vormgeving.

Urnen met herkenbare symboliek ‘Vrijheid’

‘Vrijheid’ is duidelijk herkenbaar uit de vormgeving van de vleugel ofwel een abstracte vogel, sierlijk en luchtig zwevend boven op de sokkel.

Denkend hierbij aan een adelaar die zijn weg zwevend vervolgd op de golven van de lucht, licht zwierend en vredevol. De symboliek staat in dit geval voor de hervonden zielenrust en wedergeboorte in een niet aardse wereld’. Hierbij het ultieme gevoel van ‘Vrijheid’ belevend.

Een prachtig vormgegeven urn die zeker na een aardse strijd in vele opzichten een zeer passend gedenkobject is.

Het kleine as reservoir is gevestigd onder in de metalen sokkel en is geschikt voor symbolisch een beetje as te bewaren.

Bijzonder vormgegeven glazen urn ‘Verbondenheid’

‘Verbondenheid’ spreekt uit twee glasgedeeltes die op imponerende wijze, naar elkaar toebuigend, een mooie eenheid vormen op een gladde glazen sokkel.

Het zijn unieke urnen, bestaande uit twee gedeeltes dik glas met tussenruimte.

De grillige binnenzijden van het glas, vergelijkbaar met rotswanden, kunnen symbolisch worden geïnterpreteerd voor ‘de grilligheid van het aardse bestaan’, de gladde buitenzijden staan voor het ‘na-aardse vredige Hemelse bestaan’.

Het middengedeelte kan voorzien worden van een ‘parel’, waarin onzichtbaar een beetje as bewaard kan worden.

Bijzondere gedenk urn ‘Geborgenheid’ in glas

De ‘parel’ ligt rustig onderin, geheel omsloten en ‘geborgen, veilig en vredig’.

Deze staat evenzo symbolisch voor ‘de dierbare’ in dit geval, het prachtmens, die een ‘parel’ was tijdens het bestaan hier op aarde, met een goed, warm hart vol mededogen.

Symboliek ‘Geborgenheid’ spreekt dus naast de symboliek ‘Verbondenheid’ uit de vormgeving van hetzelfde kunstobject.

De andere liggende versie is een prachtige schelpvorm, met de soortgelijke symboliek van ‘Geborgenheid’ , maar ook ‘Verbondenheid’.

‘Parels’ van glazen urnen, voor zeer bijzonder iemand

Figuurlijk gesproken zijn het dus parels van urnen, waarbij de ‘parel’ met as reservoir tussen de beide glasgedeeltes in ligt.

Een prachtig eerbetoon aan een dierbare

Met een van deze zeer bijzondere urnen eert u de dierbare op prachtige abstracte wijze, die wel heel speciaal is.

Op een prachtige plek in huis vol licht, zal het kleurrijke gedenkobject ‘stralen’ en zal het beslist goed voelen ter nagedachtenis.

Geen verzending mogelijk van gedenkobjecten

Deze speciale urnen verzenden we niet. Het risico op breuk tijdens het verzendproces achten we helaas te groot. Deze kunt u in de galerie- en gedenkwinkel komen bekijken in Heythuysen.

Andere bijzondere urnen van glas

Wilt u ook nog andere bijzondere urnen van glas bekijken, gaat u dan naar de pagina ‘mini urnen‘ van waaruit u weer naar meerdere andere vergelijkbare gedenkcollecties kunt gaan.