Glazen urnen met druppels

Klik op foto voor informatie

Urnen van glas met druppels

Deze prachtige glazen urnen met druppels in het glas zijn geschikt om een bloem in te plaatsen, als een bijzonder eerbetoon aan een dierbare die van bloemen hield.

De druppels in het glas staan symbolisch voor het verdriet, het gemis van een geliefde. Deze zijn onderin de glassculpturen aangebracht, in het middengedeelte. Maar door de transparantie van het hoogwaardige kristalglas zijn de druppels ook aan kopse zijden zichtbaar.

Traditioneel geblazen gedenk urnen in kristal glas

De prachtig vormgegeven kunstobjecten van glas zijn gemaakt door glasblazers die al minstens 25 jaar werkzaam zijn in het traditionele glasblazen. Dit, in samenwerking met kundige meesterslijpers die de glasobjecten perfect kunnen slijpen. Het eindresultaat is van sublieme kwaliteit en schoonheid, die eigentijds en tegelijkertijd tijdloos is.

Onder de kunstvazen van glas kan een ledverlichtingsplateau worden geplaatst die de glasobjecten op subtiele wijze belichten. De druppels in het glas alsmede de kleuren worden hierdoor mooi benadrukt.

Symbolisch ‘in het licht staan’

Het ledlicht evenaart daglicht en zorgt ervoor dat met name ’s avonds de kleuren in stand blijven. Het hoogwaardige kristalglas zorgt bovendien voor een zweem van kleurrijk licht op de achterwand. Voor velen betekent dit een meerwaarde voor de presentatie van een gedenkobject, dat op deze wijze meer van zich laat ‘spreken’. De symboliek ‘in het licht staan’ wordt hierdoor niet alleen spreekwoordelijk, maar ook letterlijk vertaald op kunstzinnige wijze.

Onder in het verlichtingsplateau is een klein as reservoir gevestigd waar een beetje as in kan worden bewaard. Het reservoir kan worden gedicht met een klein zelfklevend plaatje wat precies in het open gebied past op een klein smal randje rondom.

De kunstzinnige glasobjecten met druppels kunnen door het as-ledverlichtingsplateau op deze wijze mooi fungeren als een gedenkobject ofwel gedenk urn.

Indien u ons persoonlijk bezoekt, vullen wij GRATIS voor u direct de aangekochte urn, zodat u die meteen mee naar huis kunt nemen.

Andere glazen urnen voor plaatsing van een bloem

Bent u geïnteresseerd in een mooie glazen urn met bloem als eerbetoon, kijkt u dan ook nog even op deze pagina.